Då vi är nyss hemkomna från Stockholm efter en hel sommars jobb och boende i husvagn så fick jag ingivelsen att skriva lite här efter jag sett en härlig ”tjejs” ”rop på hjälp” angående tillgänglighet med mobiltelefon och internet.
Oftast är tillgänglighet och husvagn något man kanske inte vill ha i samma mening, då det oftast innebär semester. Men det finns dom av oss som bor i vagn under jobb perioder och som även måste av en eller annan anledning ha tillgång till internet.

Vi bodde på Ängby Camping för andra året och det är faktiskt ganska fantastiskt att man ”mitt i Stockholm” har enorma problem med att få mobilnätet att fungera – det kan handla om 10 meter för att få till en ”acceptabel uppkoppling” med sitt mobila bredband.

Förra året bodde vi på en lite ”högre plats” mitt på Campingen och upplevde en ”slö” uppkoppling mot Telenor och tänkte väl inte så mycket mer på det – man har det man har, eller hur?

I år när jag kom dit så tänkte jag, ”nu skall vi testa”!! Efter att flyttat husvagnen 3 gånger så fick jag en hyfsad signal med 5 mbs i nedladdning (van med 11-12 mbs) – här slog vi oss ner för sommaren.

När nu halva sommaren gått så kände jag att, nja det är VÄLDIGT svajigt upp och ner – fick till svar av supporten att närheten till lite ”bergig miljö blandat med havet” gjorde att signalerna ”studsade konstigt” …….

Iväg på Kjell.com för att köpa extern antenn, tog en EJ riktningsbar utan en som jag senare skall sätta på taket av husvagnen (vill inte börja borra på Campingen) och la denna löst i förtältet med resten av utrustningen..
Uppkoppling gick från 10-11% i uppkoppling till 22-40% – klart en bra investering för oss som tillbringar 1/4 av året i husvagnen!!

Man skulle kunna investera i en ”riktnings-bar” antenn och få lite bättre kräm, men då är vi helt bunden av åt vilket håll närmsta tele-masten är och sen hur placering på fronten av husvagnen är…

Det vi har är:

USBmodem från Telenor

Dovado Pro router för USB modem 

SmartDisk för 3G/4G 2,15 dbi

Published On: 1 augusti 2014Last Updated: 15 mars 2022By

Annonser

reklamfri