Finns inget värre när man skall installera ett ”freeware program” (Gratisprogram) och dom lägger med antagligen annonsbanners eller spionprogram.

Ett windows registerhack kan göra din Windows Defender till ett superaktivt Adware Dödare (alla som har windows idag har Defender installerat och förhoppningsvis igång också )

I förrgår meddelade Microsoft att dess nya företag säkerhetsprodukter kommer med en ny funktion som även stoppar potentiellt oönskade program och adware. Funktionaliteten var faktiskt först tillgänglig för företag. För att skydda dem mot oönskade program, har Microsoft lagt till en ny opt-in funktion till företagslösningar System Center Endpoint Protection (SCEP) och Forefront Endpoint Protection (FEP). Kombinerat med Windows Defender dessa program kan blockera ladda ner och installera oönskade program. Windows Defender upptäcker och ta bort nu även också bort potentiellt oönskade program (Puas) såsom adware som piggybacking installeras med freeware verktyg.

Men detta är bara för företagslicensena. Som tur för oss, har en tysk webbplats, Heise har upptäckt att tweaking Windows Defender posten i Windows-registret kan göra det en potent adware killer. Windows Defender är Microsofts säkerhetslösning och tillgänglig på alla system, efter Windows 8, kan det anses vara efterföljaren till Microsoft Security Essentials-talet.

 

Hur man ska gå till väga?

Defender-PUA-Registry-fc9710370183f738

Heise har upptäckt att använda ett register-hack gör det möjligt, också för konsumenterna, att få extra skydd. Enligt Heise hacka fungerar detta bra i Windows 7, Windows 8.1 och Windows 10 Hem och Pro versionerna. Det kan lätt döda adware när du gör ändringar i din registernycklel.

Så här öppnar Registereditorn

I Windows 10 eller Windows 8.1, högerklicka eller tryck och håll på knappen Start och välj sedan Kör. Före Windows 8.1, är Run lättast tillgängliga från Apps screen.In Windows 7 eller Windows Vista klickar du på Start.In Windows XP, klicka på Start-knappen och sedan på Kör ….

I sökrutan eller Kör fönster, skriver du följande:

REGEDIT

och tryck på Enter.
Obs! Beroende på vilken version av Windows, och hur den är konfigurerad, kan du se ett användarkonto dialogrutan Kontroll där du måste bekräfta att du vill öppna Registereditorn.

Registereditorn öppnas.

För att aktivera adware killer i Windows Defender måste du göra en ändring i en post i registret, under ”HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Policies \ Microsoft \ Windows Defender \ MpEngine” med en DWORD med namnet ”MpEnablePus”. Värdet skall vara: ”1”.

Nytt värde blir då:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender\MpEngine] “MpEnablePus”=dword:00000001

 

Du kan om du vill göra det enkelt för dig, spara ned denna fil (Kollad och testad 2015-12-01)- dubbelklicka på den och det är klart!

OBS OBS OBS

Du gör detta på egen risk och INNAN du gör det, säkerhetskopiera registret först!

 

Denna artikel finns i original på http://www.techworm.net/2015/11/an-easy-registry-hack-in-windows-defender-makes-it-a-efficient-adware-killer.html , jag har bara översatt den till Svenska

Published On: 1 december 2015Last Updated: 1 december 2015By

Annonser

reklamfri