Vad är det som händer i Timrå? Har följt detta med ett halv-vakande öga, sett rubriker och skummat igenom det som man kommit över, men inte gett mig in i något djupare research!

Ser nu på Twitter att Timrå IK gett sina spelare ”go” för att söka nya tjänster från och med Onsdag – ok??

Återigen – vad är det som händer??

Lös problemen, sparka vissa ur styrelsen, sätt in affärsfolk där, SAMT att  kommunen skall sitta med (vet faktiskt inte om dom gör det idag) så dessa har full insyn i vad som händer – för detta är inte en förening, det är något som påverkar alla!

  • Timrå IK är inte en förening, Timrå IK är en kultur.
  • Timrå IK engagerar folk från 3 år upp till döden!
  • Timrå IK engagerar ALLA i kommunen, från ”sportfånar” till ”jag vet nog lösningen på dagens spel” -folk
  • Timrå IK har hamnat i ett politiskt rävspel idag – ingen törs ta ansvar (ja nu lär jag få hundvett igen, men det tar jag 😉 )
  • Timrå IK är sämst på att titta på annat än ishockey med en hall som är byggd för att för så mycket mer – Bättring!! (Ja TIK, det går att ha en hästhoppning där, eller en modeshow) Skall man äga hallen så bör man inte lägga alla ägg i samma korg?
  • Timrå IK bör kanske i slutänden inte ”ha hand om hallen” som ägare i framtiden, låt ett externt bolag sköta detta. Så enkelt att blanda äpplen och päron…
  • Timrå IK borde ha varit liiite tydligare, liiite tidigare i samma massiva form som skett sista veckorna

Det finns kompetent folk i kommunen som kan göra massor med jippon och därav skapa intäkter för hallen, vart är dessa? Eller är det för ”små pengar”? hur många band finns det inte, hur många andra föreningar skulle inte vilja hyra in sig till en vettig peng? Finns det tom företag som skulle vilja ha kontorsmoduler på de investerade läktarna där ingen sitter idag? Långsökt? Ja – vettigt? inte vet jag –  men jag vet att idag skall man nog ta alla idéer och inte kika på dom som ”tokiga” utan som en ev. chans att komma framåt i tiden.

Läste att ett fastighetsbolag/byggherre var intresserad att köpa hela kalaset – ok? skall det gå med ”ladan”, som det gör med butikerna i Sundsvall City då? Äts upp av hyresnivåerna? Kan jag räkna ut att detta inte är hållbart i längden så måste väl en ekonom göra lika uträkning??

Kanske det är dags för kommunen att ta ansvar, fullt ut nu – ta tag i taktpinnen, gör något av den – se till att ”ladan” blir den plats där folk vill vara på fritiden oavsett om man har hockey som intresse eller inte – det finns så mycket mer man kan göra – men, alla måste ”ge efter nu” – det går inte att sköta detta som det vore ett NHL lag när hela föreningen står och vacklar..

Hur många från Kommunen ELLER Timrå IK har varit i kontakt med migrationsverket för att ge alla våra kort och långtids-medborgare (kommuninvånare) en introduktion till is? Tycker att migrationsverket nog skulle uppskatta om dessa kom in i det ”svenska föreningslivet” och ser fördelar med att vad det innebär.. Kanske tom fanns en liten intäkt där?

Här är några ”sparkar” och lite idéer – hur många finns det inte ute hos alla kommuninvånare skulle jag vilja veta – men är det någon som är beredd att lyssna?

För att komma dit så MÅSTE Timrå Kommun ta sitt ansvar NU! Vi har inte råd att släppa laget som det är, för då, DÅ är det godnatt med föreningen!

http://www.st.nu/ishockey/hockeyallsvenskan/timras-deadline-onsdagskvall-ar-spelarna-fria-lamna

 

Published On: 26 januari 2015Last Updated: 26 januari 2015By

Annonser

reklamfri