Stoppa reklamen

Är du som jag? Less på all reklam i brevinkastet?

Känner du igen dig när jag säger att av 100% av reklamen som stoppas ner så läser jag och frun … 0,001% av reklamen.

Jag förstår faktiskt inte dagens moderna företag som fortfarande ”spammar oss” med all denna ”dynga”, jag det är ju inte så att varken företagen eller deras produkter är ”skit”, mer att sättet dom gör det på är lite oansvarigt.

Vi har debatter idag om flyget, vi skall beskatta, göra ditt och datt – när jag tog några timmar för att följa flygtrafiken över Sverige via ”Flygplan Live” så känns det lite ”vi skjuter över målet” jämförbart med hur det ser ut för andra länder, det kan inte vara vettigt det ”vi” gör nu.

Kom då på, vad händer egentligen med vår Skog, för det är ju till sist den som ser till att vi kan andas.. Ja, känner att detta skall jag sätta mig in i lite senare (mer detaljerat) men som det är nu, så säger det sunda förnuftet att någonstans så borde vi som konsumenter kunna göra en enkel insats för miljön, sätt ”Ej reklam” på dörren – för seriöst, hur mycket läser du egentligen av all reklam? Behöver vi den verkligen?

När jag ändå var i farten, så kändes det som att det var dags att gå hela vägen, vi säger till SPAR att dom ej får ge ut mina uppgifter, som skall spärras

https://www.statenspersonadressregister.se/root/dina-personuppgifter/reklamsparr.html#

Jätte enkelt med mobilt BankID , bara att logga in och trycka på en knapp – klart!! Varför har man inte gjort detta förut?

//Tillägg efter jag skrev detta //

Jag vart så nyfiken på vad som händer om dom nu skulle fortsätta att lägga reklam i lådan.

Gå då till http://dm-namnden.org/att-gora-en-anmalan/anmalningsformular/ och gör en anmälan där om att du trots ”Nej Tack” fått reklam i brevlådan.

//

Vad händer nu?

Från och med nu är jag ”spärrad” mot direkt reklam, jag fyllde även i ”Samtycke” vilket innebär att SPAR kommer sprida detta ”nej” och det tar upp till 3 månader innan allt gått igenom.

Med detta så känner jag att jag i alla fall har dragit min ”del” av att spara miljön för denna vecka, skulle vi ALLA göra så här, jag då tror jag att vi alla aktivt sparar mer på miljön än vad en flygskatt gör, både på kort OCH lång sikt.

För dig som vill spärra dig från telefonförsäljare – Ring 077-228 00 00, som är till NIX (telefonnummer var 2017-10-28) , håll dig uppdaterad på deras hemsida: http://nixtelefon.org/

Tid?? För mig tog allt detta ca 5 minuter, att Googla för att hitta igen allt, sen även att utföra det. Kan du lägga 5 minuter på något du inte vill ha och samtidigt spara på miljön?

Jag kommer att komma igen om det här ämnet mer, det finns så mycket att göra, som bara kostar din tid.
Men framför allt,  vi slipper massa vi inte vill ha.

Ha en jättetrevlig dag!

Published On: 28 oktober 2017Last Updated: 4 mars 2018By

Annonser

reklamfri