Läste ett reportage på Aftonbladet (måste ju utgå från att dom ha ”riktiga siffror… eller… =P )

Utifrån vad dom skrivit, så har vi sedan 2000 tagit mot 686.816 asylsökande. Av dessa får 60,1% stanna här, vilket jag tycker är jättebra om jag skall vara ärlig (vi är ett litet land mer stora ytor, men packa inte alla i Malmö/Stockholm för i helsike 🙂 )
Detta betyder att på direkt asyl, så har vi fått 412.776 nya svenskar

Till detta (nu är det egna spekulationer) så bör varje i snitt ha 1 anhöriginvandring. Detta betyder att vi under 16 år har tillfört 825.000 nya (kommande) medborgare.

År 2001 var det 21.370 anställda poliser i Sverige (Polis samt Civila)
År 2014 var det 26.042… Detta är 21% mer på 13 år.

Vi var i januari 2017; 10 005 673 personer som bodde här. Det är 1,5% mer än samma tid i fjol

Jag hör och läser massor med skit på nätet, rashat, det är synd om polisen över mindre resurser etc.
Vi som medborgare blir mer rädda..

Någonstans så är det inte bara upp till ”samhället” att göra något åt saken, det är lika mycket ”vår” skyldighet!!

Om alla, någonstans sa ”hej” till er närmsta granne, pratade med ”en svartskalle” och var trevlig, så kanske inte du likväl som ”dom” vara så rädda…

För några månader sen, var jag på SFI och pratade med min frus klass, dom hade fått reda på att jag varit på militärövning.
Jag hittade ganska snabbt ”klassens clown” och satte åt honom på ett humoristiskt sätt, ”är det du som är IS på skolan var min fråga, han svarade med en glimt i ögat, det vet man aldrig.. Här hade jag helt plötsligt fått hela klassen att öppna upp sig.

Så jag frågade klassen, hur många av er har hälsat på en helt okänd person på stan denna vecka? Svaret kom snabbt, ingen – vi är för rädda… (nu pratar vi SFI i Sundsvall….)

”Vi” kan hjälpa till med att vara mer öppen, prata om vad som är bra/dåligt, vad är våra ”osynliga regler”, vad är tabu etc.
Det är inte svårt, det är faktiskt ganska trevligt om man får chansen – utan att ”pracka på dom”, det behövs inte – för deras vilja att lära sig är omättlig (ja nu inte 100% av dom, men om 95% har denna inställning – är då inte nästan en miljon nya invånare till vårt land en otrolig resurs med en inställning att dom vill ”vara med och utveckla landet?

Bara en tanke ..

Trevlig kväll

Published On: 8 mars 2017Last Updated: 4 mars 2018By

Annonser

reklamfri