Det har varit massor med ”upp och ner” gällande BB i Sollefteå. Jag är personligt inte bosatt där men känner att någonstans så måste det göras lite omprioriteringar.

Nu skall man granska mer ingående än vad jag gjort omkring detta, men någonstans så känns det som att vi är ett steg på väg tillbaka istället för att gå framåt när det gäller infrastruktur av att vara säker..

Jag skrev till Ewa och fick svar idag. Hennes svar är i min mening väldigt… politiskt och neutralt.
Det är ett svar som är gjord från en tjej som bor (förmodligen) några km från Sundsvalls Sjukhus (vad vet jag), men det reflekterar inte min grundfråga, hur tänkte du.

Min poäng med hela frågan var egentligen att vi som medborgare KAN förändra, ja nu är det lite försent för BB i Sollefteå förmodar jag, men kanske för andra ”projekt” dom funderat på att lägga i graven som är av i mitt tycke livshotande karaktärer.

Många har blivit förbannade, många tycker; ”jaja låt dom härja”, men innerst inne så känner jag att vi alla blir berörda av signalerna vi får av våra politiker – det tas för lite ansvar, det läggs mer pengar på fallskärmar och löner än vad det gör på att lägga hjärtat på något man tror på.

Hade jag sett ett pressmeddelande från någon i Landstingsstyrelsen att ”jag är ledsen, jag brann för det – men det går inte” , ja då kanske det hade varit trovärdigt. Kanske lite jävlaranama som saknas, kanske det är för lite hjärta med i Styrelsen? Kanske det skall sitta en helt Ny styrelse i Landstinget, någon som brinner för det dom håller på med och inte bara är där för att sitta av möten?? För i vissa lägen känns det som att det är så det är….

Jag har pratat med Läkare som är helt uppgivna – ”det är politiken som styr, det är ingen som lyssnar på oss”

Då blir man förbannad!!!! 

Min fråga

Ang. BB I Sollefteå

Hej
Med facit i hand och nu har första barnet kommit till världen efter vägkanten.
Några funderingar så här efteråt?

Måste vara ett bra facit att ha med när ni sitter och berättar historier för barn-barnen..
Och jag är inte ens bosatt i Sollefteå, vuxen nog att inse att jag förmodligen inte kommer nyttja BB i min livstid, men våra barn då?

Kika på försvaret som någon politiker fick en briljant ide om att lägga ner, nu kostar det minst 5ggr så mycket för att få en bråkdel tillbaka – så kommer det vra med sjukvården också.. Trots att alla såg verkligheten då, utom politiker…
Det här handlar inte längre om att få några politiska poäng, det handlar i ditt fall om att se till att vi som invånare är säkra..

av Tyrone

Svaret från Ewa

Svar: Ang. BB I Sollefteå

Hej Tyrone,
Förra året var det 11 barn av cirka 2600 i vårt län som föddes utanför ett BB. De flesta av dessa föddes hemma, de flesta i Sundsvallsområdet. En bilförlossning upplevs naturligtvis som mera dramatisk än en förlossning på BB. Den erfarenhet och kunskap som finns inom förlossningsverksamhet är att snabba förlossningar i allmänhet går bra för barnet, medan långdragna förlossningar kan medföra större risk för barnet. Forskningen kan inte påvisa något entydigt samband mellan avstånd till BB och förlossningar utanför BB.
M v h
Ewa B

Du kan vara med och förändra!!!

Men det räcker inte ibland med att ”gilla och dela inlägg” på sociala medier – du måste gå till roten!!

Detta är från https://www.lvn.se/Demokrati-och-insyn/Dialog—sa-kan-du-paverka/Fraga-din-politiker/Senaste-fragorna/Q40246/

Det är mitt sätt att visa att: ”Vi bevakar och vi är inte glada med det jobb ni gör ”

Ha en fantastik dag!!

Published On: 9 mars 2017Last Updated: 4 mars 2018By

Annonser

reklamfri