Söndag, sitter och slösurfar och hamnar på diverse nyhets-siter för att kika på vad som hänt i helgen.

Det första jag läser, är att Poliser blivit attackerade i Rinkeby av gäng, vilka dom är, tycker jag är ganska ointressant, men bara att ett 30-tal ”gängar upp sig” mot Polisen är en ganska tydlig signal tycker jag. Vart är vårt samhälle är på väg??
Summa: Blir riktigt upprörd och funderar på vad det är som ”triggar” detta egentligen.

Nästa reportage jag läser:

”SVT vägrar be om ursäkt efter Ranelid-hånet”
Tydligen så har SVT i Melodifestivalen hånat Björn Ranelid i en låt.
När dom blir konfronterad om detta..
”Anette Helenius är programledare för Melodifestivalen 2017, hon ser inga problem med att SVT och programledarna hånar Björn Ranelids utseende.
”Vi hoppas att Björn Ranelid förstår humorn och kan ta det på rätt sätt”, skriver projektledaren Anette Helenius i ett sms.
Hon svarar dock inte på frågan om hånet inte är elakt.”

Någonstans så känner jag att dom två olika händelserna vi ser ovan har ett tydligt sammanhang.

Vi växer upp och får moraliska värderingar, vi växer in i detta.
Men alla har inte haft denna uppväxt, det är många som har föräldrar med helt andra värderingar.. Det är även så att ett flertal i vårt land har vuxit upp, där granateld är vardagsmat..

När då media (som faktisk fungerar lite som en ”skola” för många, bland annat SFI försöker aktivt att få deras kunder att läsa så mycket nyheter som möjligt och även få dom att förstå vad som hänt) ”behandlar människor” på det här sättet, hur skall då ”mediokra intelligenta personer” förstå att detta inte är ”ok” i det verkliga livet, ”varför kan inte jag göra samma, när SVT gör det”?

Jag är helt uppriktigt chockad över vart vi är på väg.

Journalister – ta ert ansvar nu, allt handlar inte om att sälja lösnummer, ni har ett samhällsansvar också
Politiker – ”For real”, när inte ni tar ansvar för era handlingar, varför skall då samhället ta ansvar för sina?? Ni skall vara vår ”elit”, oavsett parti, men beter er i vissa lägen värre än en 4-åring i värsta trotsåldern…

Tack för att du läste, behövde skriva av mig lite!
Trevlig Söndag!

Tyrone

Facebook Kommentarer