September 2018, otroligt glad över att det är val…

Man känner att äntligen kan vi få till en förändring, få slut på kaoset som varit… Min fru Chong frågar, hur skall jag rösta?? – Du läser på och röstar på vad du tycker är viktigt! Vänner ringer, jag har alltid varit S i hela mitt liv, men nu vill jag göra skillnad, vad skall jag rösta på? – ”Följ ditt hjärta och hjärna” säger jag..

Man kan lite på politiker! Ja, eller hur var det nu?? Jag har inom familjen personer som röstat M i hela sitt liv, nu sa en; jag stödröstar på C eller L så vi ser till att dom blir kvar…

Nu sitter vi här i Thailand och läser tidningarna dagligen om ett vuxendagis i Sverige (Riksdagshuset) där alla är lite.. ”får jag inte som jag vill så kan ni dra åt hel…” eller ”röstar dom så, ja då skiter vi i det”

Seriöst!!!

Vi lever i en demokrati, där vi har en ynnest att få välja vilken politiker vi vill ha som skall föra ”MIN” röst ut i samhället..
Nu har vi ~20% av Sveriges befolkning som fått nog av detta – vad gör man då? Blockerar dom (eller försöker).
SD består av gamla M,S,VP,KD,L etc och helt plötsligt skall man klassa dom som rasister? Eller ännu värre Nazister ………….

Sunt förnuft! Det är detta som fattas hos många idag.. Dom är inte nazister, dom ser vart Sverige är på väg – vi har inte råd!!
Oavsett hur mycket man vill hjälpa så har vi inte råd!!

Jag är moderat, jag vill själv tro att jag är human, vi hjälper alla vi kan, både på hemmaplan och hjälporganisationer (som jag ser är mer effektiva än det som sker idag) men framför allt vill jag tro att jag är medmänsklig.
Trots detta, så tror jag inte att vi som nation kan ta i mot obegränsat med flyktingar…
När Fredrik hade sitt ”öppna era hjärtan” tal, så ställe jag frågan direkt; vart går gränsen? 1.000? 10.100? 50.000?
Jag vart klassad som dum i huvudet – hur kan jag vara så kall?? Hur kan jag inte känna empati?

Det är enkelt! Mattematik! Det fattas!!

Du har 100kr på kontot innan lön, skänker du bort dom? Nej, naturligtvis inte…
Varför skall då Sverige som nation göra det? Vi är inte någon oljestat i mellanöstern med obegränsat med Olja som intäkt. Vi måste handskas med pengarna!

Detta är vad SD ser, ingen annan verkar se det..

Kommer jag byta parti för det? NOPE! Men jag kommer försöka få mina egna politiker att förstå att det som skedde 2015-2017 inte FÅR hända igen.

Mohamed som är i Sverige skall få stanna, lika hans fru och barn, vi kan inte vara omänskliga att slänga ut dom, men sen måste vi sansa oss lite.. SD ser detta också.

Så nu är min fundering – är det INGET annat parti som ser detta??
Betyder det att jag är rasist också?? Måste jag ta ut skilsmässa?

Samarbeta nu! Gör en bra regering med högerlett styre – vi behöver det! Men inga mer ”öppna era hjärtan” tack 🙂 (Fredrik, du är en fantastisk politiker och har gjort mirakel under tiden du var inom politiken, men tyvärr är detta meningen du blir ihågkommen för – man jag, jag vet allt annat du gjort för vårt land och dess invånare också)

Tack för att du läste – nu skall jag snart prova vår nya aircon här i Thailand
Lev och må!

// OOps – glömde detta

Bilden komer från NOVUS https://novus.se/nyhet/kaos-ordet-som-sammanfattar-politiken-sedan-valet/

Läs gärna lite på denna sida också  🙂 //

Published On: 12 december 2018Last Updated: 12 december 2018By

Annonser

reklamfri