Nedräkningen har börjat

Ja, det är en stund sen det gjorde det, men för min egen del så börjar den nu. Stort fokus på Valet 2018 skall det bli för vår del.

Chong är ju ny medborgare och får gå till vallokalerna för den första gången här i Sverige. Jag känner att oavsett vad hon röstar på, så är det viktigt i detta val att hon går och röstar.
Vi har pratat mycket om ”valfläsk” som kommer dyka upp överallt nu, löften som kommer – men tyvärr, många som inte kommer sättas i verkligheten.

Spelar det någon roll på vad vi röstar idag?

Ja, det är en tanke som gnagt i huvudet på mig i många år – allt tack vare att löftena haglar, men resultaten uteblir – oavsett vilket parti som styr. Men jag vill fortfarande säga att naturligtvis gör vår röst en skillnad, så länge DU ser till att rösta fram en vettig person i riksdagsvalet, men även till Landstinget och ja, till kyrkovalet också (med rätt styre skulle kyrkan kunna göra mycket gott i samhället).

Personligen är jag en frälst moderat, både på gott och ont, vissa ser sig ”hemmablinda” vissa gör det av slentrian, vissa för att familjen alltid röstat ”på det” partiet.. så hur skall man då tänka?

För mig är det enkelt – vårt samhälle är byggt av företagsamhet och det finns egentligen bara ett parti som jobbar för företagare och det är M.
Men vi ser även andra fördelar med M, vi skall jobba för bättre försvar, bättre skolor och framför allt, ta hand om våra gamla på ett värdigt sätt!

Sen att många inom M är just egna företagare gör att det finns ett ”sunt tänkande” inom partiet, vilket är en stor del som måste fram i dagens politiska klimat.

Sundsvall

Sundsvall är den kommun jag bor och lever i. En vänster styrd kommun som varit så i alla tider. En ”typisk industri stad”, skulle många förmodligen säga.
Men vi har mycket mer, härlig handel, mycket utbildning och en hög med tänkare (arbetslösa) också.

Det jag funderat mycket på är varför röstar så många på (S)? Vad är det som (S) ger som är så otroligt attraktivt för dessa människor som jobbar inom industrin. Jag kan faktiskt inte komma på något, som dom är unika på (håller du inte med mig, så säg gärna till mig via mail).

Förändring sen förra valet

Styre

Men är då (S) duktiga på att styra Sundsvall? Ja man kan tro det, vi hör inte så mycket om stora ”konflikter” eller folk som går ut på krogen med kommunens pengar..
Naturligtvis så är vänsterpartiet med på ett hörn också – men den stora CHOCKEN för mig.. Alliansen i Sundsvall består även av Centern mitt i smeten…

Gör då denna koalition ett bra jobb? Ja på ytan så gör dom det – men jag fick för några veckor sen veta att Sundsvall går BACK med 2.000.000 SEK / DYGN!!!
Det är 730 Mkr per år som vi backar ekonomiskt! HUR kan detta hända?  Ja inte vet jag, men jag kommer ta reda på det.

Skulle det nu vara så – gör mig en tjänst! Gör som jag, GRANSKAVEM du röstar, skriv gärna lite frågor till det lokala kontoret oavsett om det är S; M eller SD för den delen – ställ den där ”raka frågan” du gärna vill ha svar på – även kanske vem av dom som ”tror på samma som du”

För någonstans känner jag att det är dags för oss ALLA att börja ta ANSVAR nu, inte bara ”skylla” på dom där ”jä**a politikerna – för det är till sist DU som röstat fram dom

Önskar er alla en trevlig dag!

Januari på riksnivå

Facebook Kommentarer