Efter att ha varit i Sverige sen första April 2020 så börjar det kännas lite knepigt att inte kunna återvända till Thailand.

Vi har valt att ”vänta ut” politiken med en tro att det kommer lösa sig, men sista veckorna har jag haft dålig sömn, då inte mycket händer, utan signalerna mer har varit att dom stänger ner gränserna mer, på grund av lokala fall av Covid-19.

Läste nu på morgonen via facebookflödet att ett nytt visa verkar ha ”tagit laga kraft”, har varit massor med surr om detta senaste veckan, men nu äntligen har det kommit https://thailand.prd.go.th/ewt_news.php?nid=10095&filename=index

Vad detta innebär vet jag faktiskt inte, inte heller när det börjar gälla. På samma sätt funderar jag fortfarande på hur Thailand ser på oss från Sverige. Ja vi är ”goda människor” , men Sverige har sina egna problem med Covid och även fast jag själv personligen tycker att vi har hanterat detta bra (förutom vissa delar 🙂 ) – hur ser Thailand på oss Svenska medborgare som återvänder? Kommer vi få ett visum om vi ansöker?

Hur gör man då?

Ja, jag har ingen aning – utgår från att ambassaden i Stockholm inte fått några direktiv än, så det är nog bara att vänta tills nästa vecka för att börja kika på detta.
Men under tiden kan man ju faktiskt börja förbereda resan lite:

  • Kolla passet – ja, mitt går faktiskt ut idag, så nytt behövs beställas
  • Kolla vart man kan göra ett 72h test på Covid som med all säkerhet behövs, vi har detta klart via sjukhuset – bara att vi hör av oss när det behövs så har vi snabbtest.
  • För dig som inte har ett Thaikörkort – beställ internationellt körkort, har du som jag Gula boken/Thai ID så är det bara att byta in detta mot ett Thailändskt körkort
  • Försäkringar – Normalt använder vi IF när vi är utomlands, detta kommer inte fungera nu då vi har avrådan från att åka till Thailand via UD, vilket skall man använda?
  • Ansiktsmasker/Handsprit för resan – Bara att shoppa, efter vårt test så är det total karantän som gäller för oss (ja, vi är försiktiga idag också..)
  • Vart skall vi göra 14-dagars karantän?? Ja detta kräver nog mer surfning på nätet om, återkommer.

Har du tips? Skriv ett meddelande på facebook i flödet

Lev och må

Published On: 16 september 2020Last Updated: 8 april 2022By

Annonser

reklamfri