Historisk dag i Sverige!

Moderaterna har under en längre tid flaggat för att man kommer köra över regeringen och vill ha till en sänkning av ordentliga slag, det är inte mer än rätt!

Med dagens fokusering på skatter och avgifter så går det varken vara medborgare eller för den delen företagare i Sverige.
Vi har idag skatt på skatt och avgift på avgift på drivmedel – vilket är helt sinnessjukt, det måste finnas gränser även hos en politiker om hur mycket dom kan suga ut.
Jag förstår att vi står inför stora problem idag, men att lägga detta på 2 sektorer är idioti, vi sätter landets i gungning med allt vad det innebär.

Några partier som sa NEJ till detta var förvånansvärt: Centern – tänker dom inte på våra bänder längre? Vad har partiet för agenda egentligen kan fråga sig?
Något parti som sa ”ja” till ett högerförslag är ”Vänstern” – tänka sig att det går att kika bortom ”partibiten” och kika på verkligheten – HÄRLIGT jobbat (V)

Mikael Damberg

Hur kan en politiker vara så otroligt dum i hela huvudet? läser idag på OMNI att man skall göra om reseavdraget för resa till arbetet.

”Regeringen föreslår ett nytt reseavdrag som är lika oavsett om man tar bil eller kollektivtrafik till jobbet, skriver TT.”

”Minsta avståndet för att få ta del av avdraget blir tre mil enkel resa i storstadskommuner och 1,5 mil i övriga Sverige. Den övre avståndsgränsen höjs till tolv mil.”

Hur tänker man nu?

Snacka om att man prioriterar storstäderna – å ena sidan VILL MAN att vi alla INTE skall flytta till Stockholm, men regelmässigt så slår man undan fötterna på alla som bor i landsbygd.

Helt plötsligt är det fördel att ta bussen till jobbet om man bor i utkanten av stockholm, men kommer man utanför gränserna – ja då finns det inte kollektivtrafik som räcker till/passar..

Här har man gått och väntat på att det skall bli fördelaktigt att sprida ut folk geografiskt i Sverige – men nej, det ÄR bättre att vi skeppar in folk som skall trängas i svartuthyrda lägenheter i Stockholm för att ha någonstans att bo

Förstår politiker idag inte verkligheten? Detta kommer slå ENORMT på MASSOR med folk som redan har det svårt att få det att gå ihop idag med pendlingar – eller ÄR syftet verkligen att tömma landsbygden helt?

260.000 FLER kommer att få tillgång till avdragen – ja, kanske det – men det ÄR under förutsättning att någon har bil och VILL samåka, men hur många är det som kan på ett bra sätt ordna upp detta?

Detta är lite som 1000-lappen dom flaggade för härom veckan till alla bilägare – ”ser bra ut” (eller inte- tror dom att vi är dum i hela huvudet?) men i själva verket drar dom in miljarder till stadskassan för att skicka utomlands för än det ena eller andra idiotiska ”projektet”

Reseavdraget görs om – resesträcka blir avgörande

Jag har flaggat detta under ”valet 2022” och naturligtvis skall det vara så!

Jag har alltid haft högsta respekt för våra politiker – men tappar det fullständigt nu

Published On: 17 mars 2022Last Updated: 17 mars 2022By

Annonser

reklamfri