Några månader kvar!

Drygt 21 veckor kvar till val och man följer undersökningarna med stort intresse.
Just nu, är det ”vänsterblocket” som leder med några tiondels procent om jag räknar in MP och C i detta och det verkar tydligt att C med Annie Lööf i spetsen går mer mot att stötta socialdemokraterna.

Med sina 6,8% idag så ser man en tydlig indikation att dom tappar väljare, som söker sig helt sonika till andra ställen, några till S några till högern, men tydligt är att C tappat sin identitet med att vara ”bonde partiet” helt och hållet.

Liberalerna

Ja dom är en helt egen historia, nu senast med att partiordförande avgår omedelbart, deras 2,1% kan göra skillnad för högern och kanske vi ser stödröstning här från högerväljare då dom tydligt är ett just ”högerparti” medans centern efter förra valet tappat totalt förtroende hos både höger och vänster och förmodligen inte kommer få några som helst stödröster i kommande val.
Det skall bli otroligt spännande att följa liberalerna kommande månader, då dom har massor att göra och visa för sina egna väljare, men även övriga Sverige.

Jag ser i dagsläget det som väldigt svårt att dom skall kunna sitta kvar över spärren. Detta baserat på osäkerheten från förra valet då många stödröstade på centern/liberalerna för att säkra att dom skulle vara kvar, med ett resultat som var katastrofalt med januariavtalet

Miljöpartiet

Vet inte riktigt vad jag skall säga här, miljön ÄR viktig och det skall vara fokus på den. Men jag tror att många väljare som mig själv känner att ”får det vara till vilket pris som helst”?
Personligen känner jag att när ett så litet parti mer eller mindre våldtar ett land, då har det gått för långt

Kärnkraftens nedläggning i Sverige är ju enbart MP’s ”lyckade satsning” på att sitta i regeringen med socialdemokraterna

Mitt personliga tips är att dom försvinner helt och kommer att sakna stödröster från andra för att klara sig över spärren.

Sverigedemokraterna

Idag är det tydligt att samtliga partier äntligen tar sitt ansvar (mer eller mindre), vi KAN INTE rädda hela världen med att öka inkommande flyktingar från när och fjärran.
När det nu kommit in hos dom flesta partierna och vi även ser resultat, med ett samhälle som är väldigt otryggt då tappar SD sin ”roll” lite och med detta även väljare.
Sen om dom går till höger eller vänster, det låter jag vara osagt, men trenden är just nu på neråtgående

Socialdemokraterna

Det pratas i media en hel del om Centerns ”toppstyrning”, jag skulle vilja vara en lite fluga på deras vägg när dom har sina interna möten *ler*
Vi har en partiledare som kommer från att varit finansminister, där Mikael Damberg nu fick sin nya roll

Mikael är före detta inrikesminister och för det närings och innovationsminister – personligen vill jag säga att det fortfarande är Magdalena som styr vid det rodret …

Socialdemokraterna är skapta från arbetarklassen, men det känns idag att den enda agenda dom har är att lugga så mycket som det bara går av just.. arbetarklassen med den energipolitik som idag förs.
Många länder i europa har idag sänkt eller tom tagit bort skatter på ex. drivmedel för att samhällena skall klara sin fortsatta existens – S svarar upp med ”ni får 1000kr per fordon”
Jag själv asgarvade när presskonferensen var, och tror uppriktigt att många vart riktigt förbannade, inklusive väljarna för just socialdemokraterna

Skall bli intressant att följa deras politik kommande månader, om det kommer någon mer tydlighet i just denna fråga, men även gällande NATO medlemskap vilket många i Sverige kräver idag.

Moderaterna

Jag själv röstar ju på just M, kan tycka här att även dom är lite toppstyrda. Vi har i närtid sett ex. Hanif Bali som ÄR en riktigt bra kille, visar oss ”normala” vart trådar skall gå, istället för att bara prata om dom.
Jag tror personligen att M gjorde ett misstag att ”mota bort” Hanif (vet inte vad som hänt här) istället för att försöka jobba tillbaka honom till politiken.

Det jag är otroligt glad för, är just att M nog är det tydligaste partiet gällande försvar inom landet men även utanför.
Att man har en politik som kräver att man skall jobba för sina pengar och inte få massa bidrag, ja det är största anledningen till att jag röstar på dom – för utan skatteintäkter från företag och dess anställda, då går Sverige under!

Vet med säkerhet att M kommer styra ett skepp som Sverige på ett stabilt och säkert sätt och nu utan ”öppna era hjärtan” budskap – vi skall hjälpa till, men inte till vilket pris som helst!

Kristdemokraterna

Ebba Bush är en bra och tydlig partiledare som värnar om hela Sveriges befolkning – det är detta som gör att KD kommer vara ett parti att räkna med.
Idag men även långsiktigt är dom tydliga med sina budskap, varje skattekrona skall man ha mest valuta för.
Jag är en stark anhängare av Ebba och röstade jag inte på M, så är det KD som gäller för mig.

Vänstern: S, V, MP  | Mitten: MP, C | Högern: M, KD, SD | Övriga

Väljarbarometern

”Wrap it up”

Jag tror personligen att MP kommer tappa mer, kommer inte komma tillbaka – ”fördelen” här ÄR just att MP folk inte kommer lägga sin röst på ”andra” för att stödja ex. S eller V

Tyvärr är min känsla nu att L kommer att ryka ur riksdagen också, med lite tur kommer M eller KD få en del av deras röster och med detta stärka sin possession.

Det stora frågetecknet idag är just SD, Jag känner att NATO frågan kommer kanske bli deras fall och med detta kommer förmodligen M eller KD här också få mer röster då S är så otroligt naiva och luddiga i sina budskap (läs rädda för att ta ställning..)

Just NATO frågan är en het potatis tillsammans med skatterna på bränsle och den höga elkostnad vi har idag – detta kommer bli avgörande frågor när nu försvarsfrågorna redan är avklarade (bra jobbat M)

Mitt hjärta hoppas verkligen på en högerregering i höst, men OAVSETT så kommer det bli ett politiskt kaos, som vanligt, då rösterna ligger spridda åt alla håll – på sätt och vis önskade jag någonstans att vi kunde gå till ett ”2 parti” Sverige, högern och vänstern, men jag, jag vet att detta inte är bra heller 🙂

Det kommer bli en spännande valrörelse och framförallt att följa allt valfläsk som nu börjar hagla

Önskar er alla en trevlig söndag!

Published On: 10 april 2022Last Updated: 10 april 2022By

Annonser