Skickade mail till VD’n för nemoq.se för några dagar sen och var väldigt kritisk över hur dom släppt sina system med så ”öppna sidor” för botar att kunna spamma bokningarna.

Skickade även mail till en reporter på Expressen, samt till Uppdrag Granskning och tipsade dessa om vad jag kände omkring detta..

Nu ser jag att dom ändrat på detta och fått in en captcha (hindrar datorer från att göra bokningar) ..
Detta förhindrar ju inte personer med lite energi, att kunna göra bokningar och sälja, men är en början iaf.

Hoppas verkligen dom får till detta snabbt men ÄVEN då skickar ut ett mail/sms, till samtliga bokningar att dom måste ”bekräfta om” sin bokning för att då mest troligt frigöra massor med tider..
Jag själv gjorde en ”andra bokning” (som jag avbokat) med namn ”Kalle Anka”, min mailadress och ett fejkat telefonnummer och den gick igenom… (bokade upp tiden)

Min magkänsla säger att det finns massor med bokningar i systemet idag av detta slag och med en sekundär bekräftelse, så skulle man kunna få lös mest troligt 1000-tals tider, men…

Ja, det går om man vill, vissa uppfattar mig som lite ”obekväm” i vissa tillfällen, men tyvärr, i dagens samhälle kanske fler borde vara ”obekväma”, göra det där extra, som att skicka ett mail

Förut satt vi kring köksbordet och knöt näven när vi pratade, nu.. nu kommenterar vi eller gillar ett inlägg i någon facebook grupp.. det räcker inte – folk skiter i detta (läs politiker/beslutsfattare) utan kör sitt eget race och ler åt detta..

Ha det i åtanke, nu när det är valår också – tillsammans KAN vi göra skillnad oavsett om du är vänsterpartist eller moderat, bara vi ställer dom där ”obekväma” frågorna som ingen vill ge ett rakt svar på..

Nu fortsätter vi bevaka detta, skall bli lite ”roligt” att se hur lång tid det egentligen tar att få denna bokning kopplad till ett personnummer, den dagen – då är det färdig-bokat med alla ”dubbelbokningar”

Published On: 1 april 2022Last Updated: 8 april 2022By

Annonser

reklamfri